Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 måndag 29.4.2024
 Grattis Henning
22.10.2010 / Landsbygdens Folk
Landsbygdsverkets direktiv om övervakning återtogs
- Den förvirring som uppstod på grund av landsbygdsverkets kompletterande direktiv har åtgärdats genom att direktivet har dragits tillbaka.
Ungefär med de här orden kunde jord- och skogsbruksminister Sirkka-Liisa Anttila (c) svara riksdagsman Raimo Vistbacka (sannf) under riksdagens muntliga frågetimme förra veckan. Raimo Vistbacka frågade om de kompletterande direktiv som landsbygdsverket verkställt i mitten av september och som lett till förvirring bland övervakare och producenter.
LF skrev om direktivet för två veckor sedan och kommenterade det förra veckan.
I direktivet ingick till exempel en regel om att övervakarna bara kunde godkänna ett enda djur utan öronmärkning i en besättning, trots att det heter i statsrådets förordning att djur som är utan öronmärkning ska godkännas om de i övrigt kan identifieras enligt de kriterier som förordningen nämner.
- Vi kan ta det riktigt lugnt, eftersom direktivet inte kommer att verkställas, sade minister Anttila.
Raimo Vistbacka ville veta hur det är ställt med myndigheternas oanmälda besök på gården. Enligt direktivet från landsbygdsverket skulle andelen oanmälda besök stiga till tio procent.
- I EU:s förordning finns det vissa krav om det, men vi bearbetar nu den här saken tillsammans med producenterna och nästa år återvänder vi sedan. Nu är det prekära läget över, svarade minister Anttila på Vistbackas fråga.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab