Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 måndag 29.4.2024
 Grattis Henning
20.10.2010 / SLC
SLC slöt medlemsförmånsavtal med Ekokem
SLC och Ekokem Oy Ab har inlett medlemsförmånssamarbete för att samla upp plast från lantbruket. Som medlemsförmån erbjuder Ekokem SLC:s medlemmar avhämtningstjänst av alla slags plast från lantbruket (balplast, stukplast, grönsaksväv, jordgubbsplast, gödselsäckar mm.) till priset 85 euro/ton (+ moms 23 %). Minimiplastmängden som avhämtas är en ton plast och gårdar kan samarbeta för att gemensamt samla ihop en tillräckligt stor plastmängd. Priset för icke-medlemmar är 90 euro/ton. Plasten får också vara smutsig och blöt. Ekokem förhandsbehandlar och tvättar plasten innan den förbränns vid samförbränningsanläggningar för att ta tillvara energin.

Eftersom Ekokem inte ännu har verksamhet på Åland kommer företaget tillsammans med SLC och ÅPF att först göra en kartläggning för att utreda mängden plast och det övriga behovet av Ekokems tjänster i landskapet. Priset för insamlingen av plast på Åland klarnar efter kartläggningen. Ekokems målsättning är att erbjuda Åland plastinsamlingsservice senast sommaren 2011.

För att anmäla sitt plastuppsamlingsbehov och beställa avhämtning kan SLC-medlemmen kontakta Ekokem på e-postadressen oss.sippola(at)ekokem.fi och där uppge namn, kontaktuppgifter, ort, SLC-medlemsnumret och mängden plast. Ekokem begär sedan att kunden fyller i en noggrannare beställnings- och informationsblankett. Avhämtningen av plastavfallet sker inte inom någon viss utsatt tid utan är beroende av det övriga insamlingsläget i området och avhämtningstidpunkten meddelas kunden senare.

Mera information om Ekokem finns på webbsidan www.ekokem.fi och information om deras tjänster för lantbruk på webbsidan http://www.ekokem.fi/portal/fi/palvelut/maatalous/ (tillsvidare enbart på finska).


Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab