Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 måndag 29.4.2024
 Grattis Henning
15.10.2010 / Landsbygdens Folk
Utbetalningsuppehållet blir tre veckor långt
Landsbygdsverket preciserar de tidigare meddelade uppgifterna om höstens utbetalningar. Det uppehåll i utbetalningarna som beror på att EU:s räkenskapsår byts börjar 16.10 och pågår i tre veckor. Verket betalar ut produktionsstödet för mjölk i november inom ramen för den normala tidtabellen.
Uppehållets längd har kunnat fastställas exakt eftersom Landsbygdsverket har beslutat att inte ta i bruk det nya systemet för utbetalningar under uppehållet. I stället fortgår testningen av det. När systemet tas i bruk kommer ett 1-2 veckor långt uppehåll i utbetalningarna att göras.
Avsikten var att det nya utbetalningssystemet skulle börja användas redan i höst. Utgående från testningen beslöts det ändå att ibruktagandet senareläggs.
Via utbetalningssystemet betalar Landsbygdsverket ut alla de stöd som verket administrerar. Förnyandet av systemet är ett flerårigt projekt. Reformen är nödvändig eftersom det nuvarande utbetalningssystemets teknik börjar vara föråldrad. Förnyandet av utbetalningssystemet innebär en betydande satsning på att utbetalningarna ska vara tillförlitliga också i framtiden.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab