Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 måndag 29.4.2024
 Grattis Henning
15.10.2010 / Landsbygdens Folk
Landsbygdskvinnans dag firas i dag
Internationella landsbygdskvinnornas dag arrangeras varje år den 15 oktober. I år är temat "att bygga en hållbar framtid med landsbygdens kvinnor". Med hållbar framtid avses i det här fallet en bra balans mellan social rättvisa, mänskliga rättigheter, skydd av och respekt för miljö och ekonomisk utveckling.
Det är IFAP, International Federation of Agricultural Producers, som står bakom evenemanget och med årets tema vill man få nationella regeringar och internationella beslutsfattare att skapa en miljö som fullt ut möjliggör, utvecklar och stöder kvinnors kapacitet i landsbygdsområden samt främja livsmedelssäkerheten för sin befolkning genom att uppmuntra jordbrukare, både kvinnliga och manliga, att anta hållbara jordbruksmetoder.
Kvinnliga jordbrukare är fortsättningsvis en marginaliserad grupp inom jordbrukssektorn, trots att de spelar en vital roll i utvecklingsländerna där 80 procent av maten produceras av kvinnor. Landsbygdskvinnorna borde få sitt erkännande som den värdefulla tillgång de är för jordbrukssamhällen runtom i världen och alla borde vara medvetna om vilka oräkneliga resultat som kunde nås genom att investera i kvinnliga jordbrukare.
I Svenskfinland uppmärksammas Internationella landsbygdskvinnornas dag genom att SLC arrangerar kvinnodagar på Villa Lande i Kimito och på Kasnäs Skärgårdsbad på Kimitoöns sydspets i Åboland den 18-19 november.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab