Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 tisdag 30.4.2024
 Grattis Mirjam
27.11.2009 / Landsbygdens Folk
SLC-förbundsfullmäktige behandlar stödpaket och anställer verksamhetsledare
Förutom att anställa en ny verksamhetsledare, som ska efterträda Tage Ginström har SLC:s fullmäktige bland annat att ta ställning till det nationella stödpaketet för nästa år. Det sker när fullmäktige sammanträder på måndag i Helsingfors.
Beredningen har enats om att presentera ett namn för fullmäktige bland de sex som har sökt tjänsten som SLC:s verksamhetsledare. Namnet blir offentligt först på måndag i anslutning till mötet.
Den nuvarande verksamhetsledaren Tage Ginström går i pension i slutet av april.
Vad gäller stödpaketet, så är det inte alla gånger det har varit klart till fullmäktiges höstmöte, men den här gången hann parterna komma överens i stödförhandlingarna. Man räknar med att fullmäktige godkänner paketet. MTK:s fullmäktige behandlade stödpaketet den här veckan.
Fullmäktige väljer också förbundsstyrelse för nästa år. Det torde ske utan dramatik. Cay Blomberg avgick i onsdags som förbundsordförande för ÅSP och hans plats i SLC-styret torde nu övertas av Dick Abrahamsson. Nämnas kan att ÅSP :s representant av hävd har innehaft posten som andra viceordförande i styrelsen.
Runar Lillandt har tidigare meddelat att han drar sig tillbaka och ÖSP-gruppen i SLC-fullmäktige torde föreslå Martin Westerberg i hans ställe på måndag.
De övriga i förbundsstyrelsen är ordförande Holger Falck NSP, första viceordförande Mats Nylund ÖSP samt medlemmarna Tomas Långgård ÖSP och Anders Englund ÅPF.
Även fullmäktigeordföranden deltar i styrelsens möten.
Också valet av presidium för fullmäktige torde gå lugnt till. Fullmäktigeordförande är Stefan Thölix ÖSP, första viceordförande är Kristian Westerholm NSP och anda viceordförande Sven-Anders Danielsson ÅPF.
På sitt möte har fullmäktige ytterligare att fastställa SLC:s handlingsprogram som behandlades på förbundets kongress i Mariehamn i våras.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab