Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 tisdag 7.5.2024
 Grattis Tua
18.9.2009 / Landsbygdens Folk
Arla höjer mjölkpriset
Arla höjer mjölkpriset till sina medlemmar i Sverige och Danmark med 14,9 svenska öre (0,15 cent) från och med 5 oktober. Höjningen beror på att priserna på den globala industrimarknaden stiger.
Höjningen innebär att Arlanoteringen i Sverige blir 326,2 svenska öre (35,5 cent) per kilo för konventionell mjölk och 457,8 öre (44,9 cent) per kilo ekologisk mjölk. I Danmark blir noteringen 238,3 danska öre (32,0 cent) för konventionell mjölk och 296,2 danska öre (39,8 cent) för ekologisk mjölk.
- De ljusglimtar vi såg för en månad sedan har blivit fler och starkare. Priserna på industrimarknaden stiger och vi kan sälja våra industriprodukter till ett högre pris på världsmarknaden, säger Arlas koncernchef Peder Tuborgh.
- Prisökningarna gör att vi kan höja mjölkpriset, tillägger han.
Den andra anledningen till att Arla kan höja priset är att det interna sparprogrammet börjar slå igenom tack vare extraordinära inbesparingar.
Arla håller fortfarande fast vid målet att nå ett årsresultat på drygt 120 miljoner euro för 2009. Men detaljhandeln präglas ännu av en stark prispress, skriver Arla i ett pressmeddelande. Arlas varumärken höll sina positioner på några marknader men pressen från lågprisprodukterna gör sig gällande på andra marknader.
I Sverige har Arla hållit ställningarna bra och det breda sortimentet av ekologiska produkter har varit framgångsrikt. I Danmark är det lågprisprodukter inom sektorn dryckesmjölk som har vunnit terräng.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab