Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 tisdag 30.4.2024
 Grattis Mirjam
22.5.2009 / Landsbygdens Folk
Mjölkdemonstration på måndagen i Bryssel
De europeiska mjölkböndernas takorganisation European Milk Board arrangerar en demonstration på måndagen i Bryssel, där EU:s jordbruksministrar samlas till sitt ordinarie möte. Mjölkbönderna ska påminna ministrarna om behovet av en flexibel mängdreglering på mjölkmarknaden.
Enligt EMB, som enligt egen utsago representerar 100.000 mjölkbönder i 14 europeiska länder, har den nuvarande mjölkpolitiken spårat ur. Organisationens främsta mål är ett stabilt mjölkpris som mjölkproducenterna kan leva på.
Mjölkproducenterna kräver framför allt en flexibel mängdkontroll som riktar sig efter den rådande efterfrågan. En stabil marknad och ett kostnadstäckande producentpris bör vara måttstock för kvotanpassningarna. Man efterlyser också kvotreserver som kan friges vid behov.
De höjningar av produktionskvoterna för mjölk som EU enades om i november senaste år, ska endast få tas i bruk efter behovsprövning.
EMB arrangerade nyligen en europeisk aktionsdag där 25.000 mjölkbönder i 12 länder demonstrerade för organisationens målsättningar.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab