Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 fredag 3.5.2024
 Grattis Linus
1.8.2008 / Landsbygdens Folk
Jordbrukarna nöjda med elektronisk stödansökan
Enligt den respons som landsbygdsverket fått på sin enkät, så är erfarenheterna av landsbygdsverkets pilotprojekt med elektronisk stödansökan mycket goda. Det gäller såväl bland jordbrukarna som kommunernas landsbygdsnäringsmyndigheter.
Meningen är att det ska bli möjligt i hela landet att lämna in ansökan elektroniskt inför huvudansökan nästa vår.
- Det ska vara möjligt från och med april nästa år, men nu vore det viktigt att vi får veta om de kommande stödvillkoren i god tid för att kunna hålla koll på läget, säger överdirektören vid landsbygdsverket Leena Tenhola. Hon anser att det är viktigt att informera om den elektroniska tjänsten under de kommande månaderna och visa hur den fungerar.
Tanken är att den elektroniska ansökan ska bli en del av Mavis elektroniska VIPU-tjänst där man i dagens läge kan leta fram gårdens stöduppgifter, kontrollera och mäta uppgifterna om gårdens basskiften utgående från flygfoton och lämna in stödansökan om tjurbidrag elektroniskt.
I år testades den elektroniska stödansökan på 14 kommuner i områdena för TE-centralerna i Södra Österbotten, Norra Savolax och Egentliga Finland. Inga svenska kommuner var alltså med.
- Men nästa år när det blir en bestående service ska det förstås vara möjligt att fylla i ansökan på båda språken, det är mycket viktigt, understryker Leena Tenhola.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab