Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 lördag 4.5.2024
 Grattis Rosa
1.8.2008 / Landsbygdens Folk
Mellis samlar Vasanejdens unga bönder
En ny klubb för unga producenter har grundats. "Mellis" lyder under ÖSP och täcker kommunerna Oravais, Vörå-Maxmo, Korsholm och Vasa och riktar sig till alla lantbruksintresserade i åldern 15-40 år. Målet är att arrangera aktiviteter och förbättra sammanhållningen för medlemmarna.
Initiativet kommer från klubben Vörå unga producenter, som upphörde med sin verksamhet den 9 juni för att ge utrymme åt den nya.
- Beslutet fattades på vårt årsmöte för att få med ett större antal unga lantbruksintresserade på ett större område. Tidigare försökte vi locka folk från Oravais och Korsholm, men det var svårare att göra det på grund av kommungränserna. Nu har vi större möjligheter att locka folk från alla kommuner, säger Fredrik Grannas, ordförande för Mellis.
Att skapa en större enhet har tidigare gjorts i södra Österbotten. Nu planerar man också att grunda en i norr som sträcker sig från Nykarleby till Karleby. Därför var det naturligt att grunda en i den mellersta delen av landskapet, menar Grannas.
Målet med verksamheten är att ordna olika aktiviteter för medlemmarna. Det omfattar allt från att göra roliga saker tillsammans, som att köra go-cart, till att arrangera olika typer av utbildningsdagar.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab